Nieuws

VVD Hof van Twente betreurt vertrek wethouder Sijbom

De vertrekkende Josh Sijbom
De vertrekkende Josh Sijbom
De VVD-fractie in de gemeente Hof van Twente betreurt het vertrek van wethouder Sijbom. Volgens een persverklaring van de liberale fractie wordt zijn besluit gerespecteerd.
De VVD gaat op zoek naar een nieuwe wethouderskandidaat voor de komende raadsverkiezingen in maart 2014. Sijbom is vanaf 2006 wethouder geweest in de gemeente Hof van Twente.

Vertrouwelijk

Namens de gemeente laat Sijbom weten dat de reden van zijn vertrek niet is dat hij een bestuursfunctie bij het Waterschap ambieert. Hij staat wel op de kandidatenlijst. Sijbom had onlangs zijn aanstaande vertrek vertrouwelijk meegedeeld, maar het nieuws lekte woensdag uit via RTV Oost.
De VVD-fractie roemt Sijbom vanwege zijn inzet in de discussie over de nieuwe plannen voor het buitengebied van de Hof van Twente. Sijbom is als wethouder nog verwikkeld in een strafzaak. Hij deed eerder aangifte tegen inwoner Ten Dam van de Hof van Twente. Die zou hem hebben bedreigd uit woede over de gebrekkige afwikkeling van een schaderegeling voor Ten Dam. Binnenkort wordt dat proces vervolgd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.