Sport

Handbalsters Smeets en Lipman in voorlopige selectie Oranje voor Spelen

Martine Smeets
Martine Smeets © Orange Pictures
In de voorlopige selectie van de Nederlandse handbalsters voor de Olympische Spelen zitten twee speelsters uit onze provincie: Martine Smeets uit Geesteren en doelvrouw Annick Lipman uit Zwolle.
Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft een lijst van 35 speelsters opgesteld, met daarbij ook bekende namen als Tess Wester, Estavana Polman, Lois Abbingh, Yvette Broch, Danick Snelder en Laura van der Heijden. Mayonnade mag uiteindelijk veertien speelsters en één reserve meenemen naar Tokio.

Trooster en Schoenaker niet

Bij het Europees kampioenschap van vorig jaar stonden ook keepster Danique Trooster uit Borne en Myrthe Schoenaker uit Raalte nog op de longlist, maar dat is nu dus niet het geval.

Olympische voorbereiding

Mayonnade maakt uiterlijk 24 mei bekend met welke 24 handbalsters hij twee weken later de olympische voorbereiding ingaat. De wereldkampioenen trainen dan op Papendal en spelen in Den Bosch een drielandentoernooi, met Rusland en Zweden.
Voor Oranje beginnen de Spelen op 25 juli tegen Japan. Zuid-Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro zijn de andere tegenstanders in de poule. De beste vier uit de groep gaan door naar de kwartfinales.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.