Nieuws

CDA Tubbergen wil dat een andere partij de nieuwe wethouder gaat leveren

Het oude gemeentehuis van Tubbergen gaat tegen de vlakte
Het oude gemeentehuis van Tubbergen gaat tegen de vlakte © RTV Oost / Kevin Drieze
De vrijgekomen wethouderspost in de gemeente Tubbergen moet ingevuld worden door een andere partij dan het CDA. Dat schrijft de partij in een statement. Het CDA heeft in Tubbergen een absolute meerderheid.
Het CDA vormde een coalitie met GB/VVD en Dorpen Centraal. Dat klapte, nadat het CDA voor de plannen van een nieuw gemeentehuis stemde. Alle andere partijen wilden dat eerst goedkopere alternatieven werden onderzocht voor het elf miljoen euro kostende project. Het CDA zag daar niets in. Omdat de partij de meerderheid heeft, gaat het plan door.
Artist impression van het nieuwe gemeentehuis in Tubbergen
Artist impression van het nieuwe gemeentehuis in Tubbergen © BCT Architecten
Dat was voor GB/VVD reden om de samenwerking te stoppen. Vervolgens stapte wethouder Ursula Bekhuis namens de partij op en kwam een wethouderspost vrij.

Andere partijen

Het was duidelijk dat het CDA na ging denken over de vraag hoe het verder moest. De vraag was of er een nieuwe wethouder kwam, of dat de taken van Bekhuis verdeeld zouden worden onder de andere wethouders.
Het CDA geeft aan 'de verbinding te zoeken' en stelt voor dat een andere partij de wethouder mag leveren. 'Daarom geeft [het CDA] graag andere partijen in de raad de kans om te komen met een wethouderskandidaat, zodat ook zij vertegenwoordigt blijven in het college' schrijft fractievoorzitter Christel Luttikhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.