Nieuws

Schippers praat in Duitsland over zwarte lijst artsen

Edith Schippers
Edith Schippers
Minister Edith Schippers praat vandaag met de Duitse minister van Volksgezondheid Daniel Bahr over een zwarte lijst van artsen die in eigen land hun werk niet meer mogen doen. Reden voor de lijst is onder meer de ophef rond de omstreden Enschedese neuroloog Jansen Steur is ontstaan.
Schippers probeert al twee jaar een Europese zwarte lijst vorm te geven. Daarnaast probeert ze alvast met onder meer Vlaanderen, Engeland en Duitsland afspraken te maken om elkaars zwarte lijst van incompetente beroepsbeoefenaars te kunnen inzien.
Volgende week wordt er tijdens de Europese raad in het Litouwse Vilnius ook gesproken over een Europese zwarte lijst voor artsen die in de fout gaan. De lijst moet voorkomen dat artsen die door onzorgvuldig handelen schuldig zijn aan bijvoorbeeld het overlijden van een patiënt, gewoon kunnen doorwerken in een ander EU-land.

Jansen Steur

De oud-neuroloog Jansen Steur werd in 2004 door het MST gedwongen te vertrekken. Hij zou verkeerde diagnoses hebben gesteld bij tientallen patiënten met veel ellende tot gevolg. Begin dit jaar kwam Jansen Steur opnieuw in het nieuws, nadat was gebleken dat hij sinds 2011 in Duitsland werkt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.