Sport

Van der Breggen rijdt zoals verwacht tijdrit en wegwedstijd in Tokio

Anna van der Breggen officieel geselecteerd voor Tokio
Anna van der Breggen officieel geselecteerd voor Tokio © Orange Pictures
De na dit seizoen afzwaaiende Anna van der Breggen mag officieel een gooi doen naar olympische titels in Tokio. Bondscoach Loes Gunnewijk heeft naast Van der Breggen ook Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos aangewezen voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen. Van der Breggen en Van Vleuten rijden ook de olympische tijdrit. Het worden de tweede Spelen voor Van der Breggen, de regerend olympische kampioene op de weg.
Nederland geldt als dé grote favoriet in Tokio. In de selectie zitten de winnaressen van de afgelopen Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en ook de wereldkampioenen en Europees kampioenen op de weg en de tijdrit. Op de afgelopen twee edities van de Olympische Spelen won TeamNL goud in de wegwedstrijd. In 2012 (Londen) won Vos, vier jaar later (Rio de Janeiro) volgde de Zwolse Van der Breggen haar op.

Bondscoach Gunnewijk

Bondscoach Loes Gunnewijk gaat nu opnieuw voor hoofdprijzen. "Dat is ons nadrukkelijke gezamenlijke doel. We hebben een zeer sterke lichting tot onze beschikking, waaruit we wel drie volwaardige olympische ploegen zouden kunnen selecteren. Dat is echt een luxepositie. Uiteindelijk is gekozen voor een ploeg die op alle scenario's is voorbereid. Er wacht de rensters een loodzwaar parcours met 2800 hoogtemeters en een hoge luchtvochtigheid. We zijn één van de favorieten, maar dat zijn wij gewend en daar kunnen ook de rensters heel goed mee omgaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.