Nieuws

4,5 miljoen extra voor natuur in Overijssel

Natuur in het Reestdal
Natuur in het Reestdal
Er komt 4,5 miljoen euro extra beschikbaar voor de uitvoering van het natuurakkoord. Provinciale Staten steunen dat voorstel van de Partij van de Arbeid.
In het akkoord 'Samen werkt beter' is onder meer vastgelegd waar de natuurgrenzen in Overijssel komen te liggen. Lange tijd was er onenigheid tussen met name boeren en natuurvertegenwoordigers over de plek van natuurgebieden. In het akkoord tussen agrariërs, natuurorganisaties, recreatiebedrijven en de overheid zijn ook afspraken gemaakt over de financiering van natuur. Het gaat in totaal om een bedrag van 330 miljoen euro.
Toch is nu al duidelijk dat er meer geld nodig is om aan alle wensen tegemoet te komen. Zo is er een bijzondere kolonie knoflookpadden op het terrein van een particulier bij Sint-Jansklooster, die nu buiten de plannen valt. Het voortbestaan van de kolonie loopt daarmee gevaar. Het extra geld zou bijvoorbeeld voor een deel kunnen worden ingezet om het leefgebied van de padden te vergroten.
De politiek heeft geen exacte bestemming aan de 4,5 miljoen extra gegeven. De wens is dat de verschillende partners op het platteland zelf beoordelen waar het geld het meest nodig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.