Nieuwsbrief

Deze week in OverUITdEkUNST

OverUITdEkUNST
OverUITdEkUNST
Deze keer aandacht voor de tentoonstelling Easy Living bij Kunstvereniging Diepenheim.
In 2011 verscheen Motorrrraria, een motorboek, verhalenboek en kunstboek ineen. Samensteller Paul Abels zocht naar het wezen van de bikercultuur en raakte ervan overtuigd dat de stoere motorrijders een soort moderne indianen zijn. De Kunstvereniging Diepenheim pikte het idee op en presenteert nu een grote zomerexpositie over bikers. Easy Living onderzoekt hun cultuur als inspiratiebron voor kunst. De bikers keren zich tegen de burgerlijke maatschappij in een anticultuur die geworteld is in het verlangen naar echtheid. Dat geeft deze subcultuur een betoverende, magische, mysterieuze en sexy uitstraling.
Verder neemt Peter een kijkje bij de tentoonstelling ‘Stad in Beeld, Beeld van een Stad' in het Stedelijk Museum Zwolle. Daarbij is aan de ene kant letterlijk de oude vestingstad en haar omgeving het uitgangspunt, met andere woorden ‘dat wat is of is geweest’ met cultuurhistorische werken uit de collectie. Daartegenover staan de fantasieën van de hedendaagse kunstenaars, met andere woorden ‘dat wat kan zijn of worden in de toekomst’. Peter praat erover met Kim Habers uit Ommen, één van de exposanten.
OverUITdEkUNST is elke zaterdag om 16.40 en 17.40 uur en zondags vanaf 11.20 uur (met elk uur een herhaling) te zien bij TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.