Nieuws

Brand op schip in Blokzijl

Schip in brand in Blokzijl
Schip in brand in Blokzijl
Een schip van 14 meter lang is vanmiddag op het Gietersemeer in Blokzijl volledig uitgebrand.
Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De vijf opvarenden van het stalen motorjacht konden bijtijds het schip verlaten. De brandweer van Steenwijkerland heeft de boot gecontroleerd laten uitbranden. Het schip is deels gezonken.

Zwangere vrouw springt met kind van boord

Phillipe Abbing zat met zijn collega's van de Algemene Onderwijs Bond in een motorbootje op het Gietersemeer. Hij zag het allemaal gebeuren en vond het allemaal behoorlijk angstig. "Ik was zelfs een beetje bang, het had veel erger kunnen aflopen." Abbing voer achter het schip aan toen er rook uit de cabine kwam. "En toen hoorden we help, help. Aan boord waren een ouder stel, een zwangere vrouw en een kind van twee. Toen ineens begon de boot rondjes te draaien en knalde de boot tegen reling van een ander schip. Gelukkig kon de vrouw met het kind overspringen. Ook de oudere vrouw sprong uiteindelijk op de passerende boot. Maar de schipper probeerde de brand nog te blussen."
Net op tijd konden Phillipe en zijn collega's de schipper van boord trekken, drie minuten later sloegen de vlammen uit het schip. De medewerkers van de onderwijsbond waren flink onder de indruk van de brand, maar er kon ook nog gelachen worden. "Het toeval wilde dat de schipper van de brandende boot ook in het onderwijs zat. En hij was zelfs lid van de bond, zei hij. Z'n hele leven lang. Ja, zeiden wij toen, zelfs na je pensioen zorgen wij nog voor je." Het 15 meter lange schip is volledig uitgebrand en kan als verloren beschouwd worden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.