Nieuws

Wethouder De Jager Deventer voelt voldoende steun

Wethouder Deventer voelt voldoende steun
Wethouder Deventer voelt voldoende steun
Margriet de Jager voelt voldoende steun om haar wethouderschap in Deventer voort te zetten na alle ophef over haar uitspraken in een uitzending van Nieuwsuur.
Voor De Jager biedt de steun van de coalitiepar­tijen voldoende draagvlak om verder te gaan als wethouder. ,,Ik voel dat ik mijn werk kan en moet afmaken’’, zegt ze in de Stentor.
De wethouder kwam zwaar onder vuur te liggen door uitspraken in het tv-programma Nieuwsuur dinsdagavond. De Jager overleefde woensdaga­vond tijdens een verhit spoed­debat een motie van wantrou­wen, die werd gesteund door de voltallige oppositie. ,,De hele kwestie heeft mij diep geraakt. Het doet mij persoonlijk veel dat ik met mijn fouten zoveel men­sen pijn heb gedaan. Ik moet het vertrouwen herwinnen. Dat kan alleen door daadkrachtig verder te gaan.’’
Door uitlatingen van De Jager in een uitzending van Nieuwsuur, ontstond dinsdagavond het beeld dat Deventer werklozen en vrijwilligers in 2015 het werk van verzorgers wilde laten doen. De wethouder stelde het beeld over de Deventer aanpak woensdagavond bij in een raadsdebat waarin haar positie ter discussie stond. Zorg aan het lichaam blijft volgens haar ook na 2014 een taak van professionele zorgverleners. Alleen als de hulpbehoevende ermee instemt, kunnen sommige taken worden gedaan door werklozen of vrijwilligers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.