Nieuws

Zestig reacties ingediend op plan N348

De N348 bij Raalte
De N348 bij Raalte
Bij de provincie Overijssel zijn 58 zienswijzen binnengekomen op het plan voor de verbetering van de provinciale weg N348 Raalte-Ommen. Dat meldt de provincie.
De meeste inspraakreacties hebben betrekking op de tunnel Dalmsholterdijk-noord en de aansluiting Lemelerveld-zuid De voorstellen zijn afkomstig van 14 verschillende organisaties en 44 individuele burgers.
I
n het N348-plan zijn twee tunnels, bij de Oude Twentseweg en de Dalmsholterdijk-noord, en twee gelijkvloerse aansluitingen met verkeerslichten, aan de zuid- en noordkant van Lemelerveld. De centrum-aansluiting bij Lemelerveld blijft bestaan vanuit de richting Raalte, maar alleen als afrit van de N348. De maximum snelheid gaat op het gedeelte tussen Lemelerveld-zuid en -noord omlaag van 80 naar 70 km/uur. Verder gaat de provincie Overijssel alle vijf oversteken afsluiten. Met deze maatregelen wil de provincie Overijssel de bereikbaarheid en leefbaarheid op en rond de N348 verbeteren. De totale kosten bedragen 13,5 miljoen euro.
Gedeputeerde Staten gaan in samenwerking met de colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Raalte, Dalfsen en Ommen de verbetervoorstellen de komende maanden beoordelen en waar nodig de plannen aanpassen. In oktober hebben Provinciale Staten het laatste woord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.