Nieuws

Cultureel Hengelo denkt mee over bezuinigingen

Metropool Hengelo
Metropool Hengelo
Poppodium Metropool in Hengelo wil over een periode van vier jaar 100.000 euro terug in subsidie. Dat staat in een plan dat is opgesteld door verschillende culturele instellingen in Hengelo, waaronder de schouwburg, de bibliotheek en Metropool.
Metropool is bereid een stap terug te doen op voorwaarde dat het poppodium hulp krijgt van de gemeente bij het versneld wegwerken van het negatieve eigen vermogen, het aanpassen van de horecavergunning, het verbeteren van het dure klimaatsysteem en het vergroten van de programmeermogelijkheden.
Het plan van de culturele instellingen Hengelo komt op verzoek van de gemeente Hengelo. De gemeente vroeg om meer samenwerking tussen de organisaties en meer efficiëntie. In de voorstellen van de culturele organisaties loopt de bezuiniging op tot een bedrag van ruim drie ton.

Muziekschool en schouwburg samen

In het plan is opgenomen dat de schouwburg en Muziekschool Hengelo per 1 juli 2014 fuseren tot één organisatie. De schouwburg en de muziekschool gaan samen een jeugdmuziektheater-opleiding oprichten. Leerlingen krijgen hier lessen in drama, zang, muziek en dans. Doel van de samenwerking is het maken van presentaties en voorstellingen in de schouwburg waarbij live-muziek een belangrijk onderdeel vormt.
De culturele instellingen stellen de gemeente ook voor geld te verdienen met de verkoop van kunstwerken. Een deel van het kunstbezit van Hengelo kan worden verkocht. De opbrengst kan worden gebruikt voor culturele doeleinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.