Nieuws

Succesvolle handelsmissie Twenterand in Sint Petersburg

Een delegatie van ondernemers en bestuurders uit Twenterand heeft een succesvolle handelsmissie in Sint-Petersburg in Rusland achter de rug. Dat zegt burgemeester Visser.
Afgelopen week vertrok de delegatie naar de Russische stad. Doel was het aanknopen van contacten en aanboren van netwerken voor economische betrekkingen.
De handelsmissie is onderdeel van het bilateraal jaar Nederland - Rusland. Beide landen vieren dit jaar tweehonderd jaar culturele en handelsbetrekkingen. Twenterand heeft in het bijzonder een band met Sint-Petersburg. Drie eeuwen geleden trokken al marskramers uit Twenterand naar Sint-Petersburg om daar zaken te doen. Die werden Rusluie genoemd.
Burgemeester Visser voerde samen met wethouder Oordt van economische zaken de handelsmissie aan. Naast plaatselijke ondernemers gingen er bedrijven uit heel Overijssel mee om de marktmogelijkheden in Rusland te verkennen. Ook de Harmonie Vriezenveen was met honderd leden onderweg naar Sint-Petersburg voor een aantal muzikale optredens.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.