nieuws

Vrouw uit Vollenhove wacht in spanning of zij wolf vond

Janneke van der Linde uit Vollenhove wacht in spanning het onderzoek van de Universiteit Utrecht af naar de dode wolf die zij donderdag in een berm in Luttelgeest vond.
De Universiteit onderzoekt of het echt om een wolf gaat, de meest voor de hand liggende optie is dan een Europese wolf. Van der Linde zag de wolf in de berm liggen langs een weg in Luttelgeest en stopte om te kijken wat voor dier het was. "Mijn instinct vertelde mij dat dit een wolf zou kunnen zijn", vertelt Van der Linde die geen halsband om de nek van het dier zag. "Maar dode dieren zien er altijd anders uit dan wanneer je ziet lopen. En ik heb me ook nooit verdiept in die dieren.
Van der Linde maakte foto's en keek thuis op de computer naar vergelijkingsmateriaal. 'Toen dacht ik wel: het zou heel goed kunnen." Ze stuurde de foto's op naar deskundige Leo Linnartz van natuurbeheerder Ark Natuurontwikkeling. "Hij reageerde heel opgetogen." Als het om een wolf gaat, is het voor het eerst sinds anderhalve eeuw dat er een wolf in Nederland is gezien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.