PEC Zwolle wint van FC Emmen

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag met 3-1 van FC Emmen gewonnen.
PEC Zwolle was in Hoogeveen de gehele wedstrijd de betere partij. De gewilde Youness Mokhtar maakte de eerste treffer van de middag, Furdjel Narsingh scoorde vlak voor rust.
Na rust was het de beurt aan Jesper Drost om op het scorebord te komen: 0-3. Eloishgiri was met een mooie actie nog dicht bij de vierde Zwolse treffer. maar zijn inzet raakte de paal. Aan de andere kant werd er nog wel gescoord. Uit een strafschop maakte Almubaraki de 1-3. Proefspeler Dino Islamovic ontbrak aan de kant van PEC Zwolle vanwege een bovenbeenblessure. Ook Benson, Klich en Nijland verschenen niet op het veld.
Jans was na afloop tevreden over zijn ploeg. 'Dit is een normale uitslag tussen een eredivisie en een Jupiler League ploeg. In de tweede helft sloeg de vermoeidheid wat toe, maar dit was een prima resultaat.'
Dinsdag speelt PEC Zwolle opnieuw tegen een ploeg uit de Jupiler League. In Hasselt is Telstar dan de tegenstander.
Opstelling PEC Zwolle:
Boer, Van Polen, Lachman, Van der Werff (Van Hintum 46'), Achenteh, Drost (Racevic 62'), Broerse (Epe 66'), Narsingh (Eloisghiri 46'), Gravenbeek (Olijve 76'), Mokhtar, Hiwat (Kroes 76')