Nieuws

Gokschuld mogelijk aanleiding bankoverval Alstätte

Eerder deze week: overvallers opgepakt in Tuindorp Hengelo
Eerder deze week: overvallers opgepakt in Tuindorp Hengelo
Eén van de twee mannen die eerder deze week een gewapende overval pleegde op een bank in het Duitse Alstätte, heeft een enorme gokschuld. Dat zegt een betrouwbare bron rond de verdachte.
De schuld is mogelijk de reden dat hij besloot een geldauto en de Volksbank in het Duitse Alstätte te overvallen. Na de overval gingen de twee er met hun buit vandoor. Zij wisten echter niet dat er een gps-systeem in de geldkoffers zat. Daardoor kon de Duitse politie precies zien waar de twee naartoe vluchtte. Eenmaal de Nederlandse grens over werd de politie in Twente ingeschakeld. Die wist het tweetal aan te houden in de Hengelose wijk Tuindorp.

Niemand verwacht

De omgeving van de verdachte wist dat hij gokproblemen had en heeft hem zelfs de toegang tot Holland Casino verboden. Maar niemand had verwacht dat hij een bank zou overvallen. Of de gokschulden inderdaad de aanleiding zijn geweest voor de overval, is niet bekend.
De verdachte zit vast en mag met niemand praten. Eerder liet het Openbaar Ministerie in Duitsland weten dat het gaat om een 28-jarige man uit Enschede en dat hij bekende is van de politie. De tweede overvaller is een 45-jarige man uit het Brabantse Mariahout. Ook de Brabander is bekende van de politie, hij pleegde in de jaren negentig een bankoverval in het Duitse Vreden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.