Nieuws

Stichting uit Enschede wil pony's van 'ponypletter' opvangen

De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren uit Enschede wil de pony's van de 'ponypletter' opvangen.
Vorige week kwam de 'ponypletzaak' aan het licht, toen er filmpjes op het internet werden gevonden. In één van de filmpjes was te zien hoe een zwaarlijvige vrouw op een shetlandpony ging zitten. Nadat het dier onder het gewicht van de zwartgeklede vrouw door de hoeven was gezakt, rookte ze zittend op de omgevallen pony een sigaret.

Arrestaties en inbeslagname
De politie arresteerde tot nu toe vijf mensen voor het maken van een video's van de mishandeling van de pony. Ook werden er drie pony's in beslag genomen.
De stichting heeft contact gezocht met de politie om de dieren te kunnen opvangen. Of de pony's uiteindelijk door de stichting opgevangen mogen worden, is nog niet bekend.

Seksueel opwindend
Volgens voorzitter Ten Napel van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren is het rijden op kleine pony's en het bekijken van die filmpjes voor sommige mensen seksueel opwindend en is er een hele industrie ontstaan rond wat Napoleon Riding wordt genoemd.
Het omstreden filmpje is van negen jaar geleden, van voor het moment dat dierenmishandeling strafbaar was. Ten Napel is bang dat de aangehouden mensen daarom nu vrijuit gaan. Hij wil onderzoeken of er nog steeds dergelijke filmpjes worden gemaakt met als doel de makers voor de rechter te krijgen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.