Nieuws

Enschede plaatst hek tegen sluipverkeer

Eenzelfde hek aan de Slaghekkeweg
Eenzelfde hek aan de Slaghekkeweg
Enschede heeft een metalen hek besteld in de strijd tegen sluipverkeer op de Keppelerdijk.
Bestemmingsverkeer krijgt de sleutel, voor anderen blijft het hek dicht. Het hek is zoveelste poging om doorgaand autoverkeer te weren. De Keppelerdijk is de kortste weg tussen de Oostweg en Glanerbrug.

Keien

Eerder legde de gemeente grote keien op de weg. Dat bleek de automobilisten niet af te schrikken.
De gemeente vond de keien terug in de berm. 's Nachts was er een touw omheen geslagen en waren ze met een auto weggetrokken.

Paaltjes
De volgende poging bestond uit een afsluiting met rood/wit gestreepte paaltjes op de weg.
Maar de sleutel bleek makkelijk na te maken. De paaltjes verdwenen één voor één en werden in onder meer een vijver in de buurt teruggevonden.

Hek
Met de plaatsing van het hek wil Enschede nu eindelijk een streep onder de kwestie zetten. Er was al een hek besteld en geleverd, maar dat was te breed.
Fietsers konden er niet meer langs, terwijl de gemeente de weg toch vooral ziet als een fietspad. Helemaal afsluiten kan niet. Aan de Keppelerdijk staan huizen en ook camping De Twenste Es ligt aan de weg. Daarnaast moet Twente Milieu de weg kunnen strooien binnen een uur nadat het gesneeuwd heeft, omdat het om een belangrijk fietspad gaat.

Flexibele paaltjes
Een smaller hek was niet onmiddellijk leverbaar; daarom staan er nu tijdelijk flexibele paaltjes. Maar buurtbewoners hebben al gezien dat auto's daar gewoon overheen rijden. Een woordvoerder van de gemeente raadt dat af: 'Dat kan niet goed zijn voor je auto.'  

Wanneer het goede hek wordt geleverd is nog niet duidelijk. Wel is alle hoop erop gevestigd. Er staat al zo'n hek aan de Slaghekkeweg. Daar blijkt het te werken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.