Nieuws

Rechtbank Almelo doet uitspraak in zaak Diphoorn

De vermoorde Jan Diphoorn
De vermoorde Jan Diphoorn
De rechtbank in Almelo doet vandaag uitspraak in de zaak van de 23-jarige man uit Goor die wordt verdacht van doodslag op Jan Diphoorn uit Hengelo.
Het Openbaar Ministerie in Almelo eiste twee weken geleden acht jaar cel tegen hem. De verdachte zou van ongeveer zijn 12e tot zijn 15e door Diphoorn zijn misbruikt. Diphoorn stond bij de politie bekend als pedofiel en werd in 2006 wegens kindermisbruik veroordeeld. Hij zou het vooral hebben voorzien op jongetjes van Turkse komaf.
In augustus 2011 keerde de verdachte terug uit Turkije, na het vervullen van zijn dienstplicht. Hij zocht contact met zijn vroegere misbruiker en eiste het beeldmateriaal op dat van het misbruik was gemaakt. Toen deze dat weigerde, ontstak de man in blinde woede en wurgde hij Diphoorn. Het lichaam dumpte hij in het Twentekanaal bij Ambt Delden. Een dag later werd het stoffelijk overschot gevonden. De verdachte vluchtte naar Turkije. In juli 2012, nadat de politie hem in het vizier had gekregen, keerde hij terug naar Nederland en biechtte hij alles op.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.