Betaald voetbal

Douglas formeel nog onder contract bij FC Twente

Doordat hij zijn verbintenis met FC Twente niet tijdig heeft opgezegd is Douglas Franco Texeira formeel nog steeds contractspeler van FC Twente.
Vice-voorzitter Aldo van der Laan bevestigt dat de verdediger het heeft nagelaten om voor 15 mei op te zeggen. Ondanks een aflopend contract moet dat volgens de regels wel. Nu dat niet gebeurd is loopt de verbintenis stilzwijgend een jaar door en zou Twente alsnog een transfersom kunnen vragen.
De Enschedese club twijfelt of het dat ook wil doen omdat er dan ook verplichtingen voor de club zijn die zijn salaris moet doorbetalen als hij geen andere club krijgt. "Dat komt aan de orde als er daadwerkelijk een andere club is voor Douglas."
Er zijn meerdere kapers op de kust. Daaronder is het Duitse Hannover 96 het meest concreet. Struikelblokken zijn de hoge salariseisen van de Nederlandse Braziliaan die naar verluidt tenminste anderhalf miljoen euro per jaar wil verdienen en de aanvullende financiële consequenties die de twee zaakwaarnemers aan een overgang verbinden.
"Wij wachten wel af en handelen als het nodig is", zegt van der Laan die er wel aan toevoegt dat hij niet te spreken is over de handelswijze van de zaakwaarnemers van Douglas. "Er waren vorig jaar meerdere mogelijkheden voor een transfer. Dat is door de eisen van die heren steeds afgeketst."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.