Nieuws

Rechtszaak moord Halle begonnen

Vandaag is in het Duitse Osnabrück de rechtszaak tegen een 44-jarige man uit Twente begonnen die in januari werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw.
De man wordt aangeklaagd voor het doden van zijn 41-jarige vrouw in hun woning in het Duitse Halle, net over de grens bij Ootmarsum. Hij zou met voorbedachten rade zijn vrouw hebben gewurgd met een touw. Ook wordt de man verdacht van het veranderen van het plaats delict, zodat het leek dat de vrouw zelfmoord had gepleegd.  In eerste instantie ging de politie uit van zelfmoord. De verdachte ontkent. Hij zegt dat hij zijn vrouw hangend aantrof in de woning.

Laat drie kinderen na

Uit politieonderzoek beek dat de vrouw wilde scheiden van haar man. Ook zou ze al een andere vriend hebben gehad en wilde ze terug naar Nederland. De vrouw laat drie kleine kinderen achter. De inschatting is dat het Duitse Openbaar Ministerie over twee weken met een eis tegen de man komt. In augustus neemt de rechter een kijkje bij het huis waar het drama zich afspeelde. Daarna zal de rechter uitspraak doen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.