Jaap Even

Op bezoek bij de oudste debutant (83) uit Delden

Hij is 83 jaar en staat volgende week voor de allereerste keer in zijn leven aan de start van de Vierdaagse van Nijmegen.
Een op voorhand al opmerkelijke prestatie van de 83-jarige Niek Dekker uit Delden. In zijn huis staan al veel dingen klaar voor het evenement dat volgende week dinsdag begint. Tijdens een training vorige week in Lonneker liep hij een schoen kapot en moesten dus nieuwe worden aangeschaft. Maar hij gaat ervan uit dat hij die de afgelopen week voldoende heeft ingelopen. Zijn rugzak staat al klaar en hij weet precies wat in welk vakje of zakje zit. Niek logeert bij een zoon van zijn fysiotherapeut op 500 meter van start/finish, dus hij is met vijf minuten uit en vooral weer thuis.
Ik ben vanmiddag bij hem langs geweest en heb een gesprekje met hem opgenomen dat uiteraard is bijgevoegd. En vanaf deze kant natuurlijk nogmaals heel veel succes!
Morgen zit ik weer in Delden, want ik kon gelukkig nog bij pedicure Mudde terecht. Ze belde me gisteravond terug en heette me van harte welkom. Daar zal het dus ook niet aan liggen. Dan ben ik er echt helemáál klaar voor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.