Betaald voetbal

Heuver vervangt Pieëte in EK-selectie

Marlous Pieëte
Marlous Pieëte
Marlous Pieëte mist het EK in Zweden. De speelster van FC Twente Vrouwen is kort voor aanvang van het toernooi geblesseerd geraakt aan haar knie.
Ze wordt in de selectie vervangen door ploeggenoot Maayke Heuver. Zij viel onlangs af uit de voorselectie van bondscoach Roger Reijners.
Pieëte: "Elke blessure die je nu oploopt is funest, want het toernooi duurt maximaal drie weken. Mijn blessure valt op zich gelukkig mee, maar de tijd is gewoonweg tekort om eventueel nog in actie te komen op dit EK. Dieptepunten horen ook bij topsport en die maak ik nu voor het eerst mee. Ik voel me uiteraard verbonden met dit team, dus ik wil de meiden graag vanaf de tribune als supporter ondersteunen."
Bondscoach Roger Reijners over de blessure: "Dit is erg vervelend en spijtig. Dat hebben we een week geleden ook gezien bij Mandy van den Berg. In de eerste plaats voor de speelster zelf. Marlous leeft al weken naar het EK toe, heeft de volledige focus en moet dan twee dagen voor onze EK-start tegen Duitsland afhaken. Een heel ongelukkig moment, maar dit soort dingen gebeuren in topsport en die is keihard. Ook voor het team is het vervelend, want we hadden voor Marlous een bepaalde rol in gedachten. Daar komt een knauw in, maar dat zullen we ook weer oplossen. De focus is nu volledig op het openingsduel met Duitsland, komende donderdag."
Na Duitsland speelt Nederland nog tegen Noorwegen en IJsland in de groepsfase. Er zitten vijf speelsters van FC Twente in de selectie en een van PEC Zwolle.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.