Nieuws

Nieuwe aanklacht tegen Stichting Terebint in Punthorst

Stichting Terebint in Punthorst
Stichting Terebint in Punthorst
In het onderzoek naar wantoestanden bij de christelijke leefgemeenschap De Terebint in Punthorst heeft zich een nieuwe en belangrijke getuige gemeld. Dat meldt De Stentor.
Een vijftigjarige vrouw, die als cliënt binnenkwam en er vervolgens dertig jaar bleef, werkte en bestuurslid werd, doet een boekje open over haar ervaringen. Als de politie zover is, wil ze aangifte doen van geestelijke manipulatie en fraude met zorggelden. Ze is, anderhalf jaar nadat ze er uit stapte, van mening dat De Terebint een gevaarlijke sekte is. De zorg schiet volgens haar ook ernstig tekort.

Deskundigenonderzoek

De Terebint en het aanverwante gezinshuis De Loot in Nieuwleu­sen zijn de afgelopen jaren diver­se keren in opspraak geraakt. Justitie doet al ruim een jaar on­derzoek naar strafbare feiten bij de instellingen. Veel oud-bewoners hebben verklarin­gen afgelegd over hun ervaringen. Op dit moment loopt een deskun­digenonderzoek. Dat wordt naar verwachting deze zomer afge­rond.
Vanavond besteedt het EO-televi­sieprogramma De Vijfde Dag ook uitgebreid aandacht aan De Tere­bint. De titel van de uitzending is ‘Het sprookje van Grietje’. De programmamakers spraken tien oud-medewerkers en -bewo­ners. In de reportage vertellen acht slachtoffers over hun ervarin­gen in De Terebint. De Terebint doet de aantijgingen af als roddel en ach­terklap van voormalige bewoners en medewerkers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.