Nieuws

Mannen stelen bijna 200 motorjassen bij motorkledingbedrijf in Hengelo

Deze man met de ladder draait een camera weg, daarna worden bijna 200 motorjassen gestolen
Deze man met de ladder draait een camera weg, daarna worden bijna 200 motorjassen gestolen © RTV Oost / Onder de Loep
Bij een motorkledingbedrijf op bedrijventerrein Hengelo-Zuid zijn in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 april bijna tweehonderd motorjassen gestolen. De jassen hebben een waarde van tienduizenden euro's, daarnaast hebben de inbrekers veel schade aangericht aan het pand.
Op de camerabeelden zijn twee personen te zien. Een man met een ladder, hij draagt een blauwe jas met een dunne lichtblauwe streep links op de voorkant van de jas, en een man die een grijze jas lijkt te dragen. Ze hebben zich goed voorbereid: de man met de ladder gaat meteen op de beveiligingscamera af en draait hem om. Daardoor is niet te zien dat ze meerdere grote gaten zagen in de wanden van het pand. Door die gaten gaan ze die nacht naar binnen en stelen bijna tweehonderd motorjassen.
Tekst gaat verder onder de video
De gestolen jassen zijn volgens de politie een belangrijk spoor om de daders te vinden. Ze zijn allemaal van het merk Grand Canyon Bikewear, en een deel van die collectie was nog niet eens in de verkoop. Het valt dus wel op als die partij ergens wordt aangeboden. Het gaat om de modellen Suntracer, Murray, Kirk, Kingston en Laxey.

Tips?

Weet je wie deze mannen zijn? Weet je meer over deze inbraak? Weet je waar die jassen zijn gebleven of waar ze te koop worden aangeboden? Alle informatie is welkom.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.