nieuws

Geen nieuwe werknemers sociale werkvoorziening Deventer

Sociale werkvoorziening
Sociale werkvoorziening
De sociale werkvoorziening in Deventer biedt mensen met een arbeidsbeperking geen contract meer aan.
De gemeente en Sallcon Werktalent lopen hiermee vooruit op een wetswijziging, per 1 januari 2015. Gemeenten krijgen minder geld om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Alleen mensen die voor die tijd een contract hebben, blijven aan het werk bij de sociale werkvoorziening.

"Rijk dwingt ons dit besluit te nemen"

Ook tijdelijke dienstverbanden worden vanaf nu niet meer omgezet in een vast dienstverband. Door vanaf nu geen nieuwe mensen meer aan te nemen, beperkt de gemeente de financiële schade de komende jaren met ruim 750.000 euro.
Het besluit om geen dienstverbanden meer aan te bieden, gaat wethouder Jos Pierey aan het hart: "Ik weet hoe belangrijk werk is voor mensen met een arbeidsbeperking. Het Rijk dwingt ons om dit besluit te nemen. Anders wordt de Sociale Werkvoorziening een financiële strop."

Reactie Sallcon-directeur

Sallcon-directeur Jeroen Kroese vult aan: "Inderdaad een besluit dat we met pijn in het hart hebben moeten nemen. We zijn er echter van overtuigd dat we op deze manier het werk voor en de begeleiding van onze huidige medewerkers kunnen garanderen. Ondanks dat zullen door de bezuinigingen van het Rijk de komende jaren nog moeilijk genoeg worden."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.