Nieuws

Geen bewijs tegen verdachte van misbruik pony in Hengelo

De 42-jarige Hengeloër die afgelopen weekend is opgepakt voor onzedelijke handelingen met een pony, is er met een waarschuwing vanaf gekomen. De politie raadt de man af nog langer in de buurt van weilanden te komen.
Hij werd opgepakt nadat de boer de politie had gebeld. De man bevredigde zichzelf in de bosjes bij de wei. De boer vermoedde dat hij het op de pony had voorzien.

Zonder verkrachting geen bewijs

Tegen de politie vertelde de man dat hij seksueel opgewonden raakte van de lange benen en poten van dieren. Van een strafbaar feit is volgens de politie echter geen sprake, in elk geval ontbreekt het bewijs.
"Als hij het dier had verkracht, hadden we bewijs gehad. Nu hebben we alleen een vermoeden en dat is niet genoeg", zegt woordvoerder De Vries van de politie.

Twentse dierenbeul
Zij begrijpt de zorgen die leven bij paardeneigenaren en de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren. De Vries: "We weten allemaal wat de Twentse dierenbeul heeft gedaan."
De zogenoemde Twentse dierenbeul is een Enschedeër die jaren geleden veel onrust veroorzaakte in Twente. Hij verkrachtte en verminkte paarden, belaagde uiteindelijk ook mensen en bracht een man om het leven. Uit die periode is de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren naar voren gekomen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.