Betaald voetbal

PEC Zwolle wil in zee met proefspits Islamovic

Dino Islamovic
Dino Islamovic
PEC Zwolle wil zich versterken met de Zweed Dino Islamovic. De 19-jarige spits van Fulham was de afgelopen week op proef en heeft tijdens zijn stage de technische staf kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.
"We zien in Dino een jongen voor de toekomst", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. "Hij zal niet direct onze eerste spits worden, maar we zien absoluut groeimogelijkheden."
PEC Zwolle kan de spits voor één seizoen huren van Fulham. Nijkamp wil de spits echter alleen als er een mogelijkheid is om hem voor meerdere jaren aan PEC Zwolle te binden. Wanneer Islamovic zich komend seizoen goed ontwikkelt, kan PEC Zwolle dan een jaar later zelf de vruchten plukken van de investering. "Als ik hem maar voor één jaar kan krijgen, dan heb ik er geen fiducie in."
Islamovic speelde eerder voor het Zweedse Malmö FF en vertrok vorig jaar naar Fulham, waar hij uitkwam in het beloftenteam. De spits traint voorlopig niet meer mee bij PEC Zwolle; hij gaat eerst terug naar Zweden tot de overgang definitief is beklonken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.