Nieuws

Wegener wil drukkerij Enschede sluiten

Krantenuitgever Wegener wil de drukkerij in Enschede gaan sluiten. Dat is woensdag meegedeeld aan de werknemers van de drukkerij.
Het besluit kost 61 mensen hun baan. De Raad van Commissarissen en de Centrale Ondernemingsraad van Wegener moeten zich nog over de plannen uitspreken. Naar verwachting zullen zij er mee instemmen. Het is de bedoeling dat de drukkerij al over een half jaar, op 1 januari, de deuren sluit.

Sluiting drukkerij noodzakelijk

In de drukkerij in Enschede worden onder meer de Stentor en de Twentsche Courant Tubantia gedrukt. De drukkerij moet de deuren sluiten omdat andere drukkerijen van Wegener een grotere capaciteit hebben. Het is de bedoeling dat de kranten die nu nog in Enschede worden gedrukt na de sluiting in de drukkerijen in Apeldoorn en Best worden gedrukt.
De drukkerij in Enschede moet dicht als onderdeel van een groot bezuinigingsprogramma. Wegener wil voor het eind van het jaar 50 miljoen euro bezuinigen. Dat is nodig omdat de advertentiemarkt is ingestort en omdat het aantal abonnees al jaren terug loopt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.