nieuws

"Dode wolf was grap"

De gevonden wolf
De gevonden wolf
De dode wolf die bij Luttelgeest werd gevonden door een vrouw uit Vollenhove, is daar zo goed als zeker neergelegd bij wijze van grap. Dat zegt Faunabeheer Flevoland tegen de NOS.
In de omgeving van Luttelgeest werken veel Oost-Europeanen in de kassen. Faunabeheer denkt dat een aantal van hen bij wijze van grap een in Duitsland aangereden wolf heeft neergelegd. Een paar jaar geleden werd al eens een dode zeehond aangetroffen in de Flevopolder en dat bleek ook een grap te zijn.
De wolf is een schuw dier, dat bang is voor mensen. Daarom ligt het niet voor de hand dat een wolf opduikt in een redelijk dichtbevolkt gebied, zegt Nettie van den Belt van Faunabeheer Flevoland. Het was een jong vrouwtje alleen, maar wolven leven in roedels. Verder had ze een bever in de maag, terwijl bevers in de omgeving van Luttelgeest niet voorkomen.
Volgens Van den Belt zou het veel logischer zijn als de wolf bijvoorbeeld een ree of een schaap in zijn maag had gehad. Verder wijst ze erop dat de automobilist die het dier aanreed zich niet heeft gemeld, terwijl zo'n aanrijding veel schade veroorzaakt. Daarom gelooft Faunabeheer Flevoland niet dat de wolf is teruggekeerd in Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.