nieuws

Jeffrey Spalburg heeft internethit met 'Hengelo-o-o'

Het nummer is al meer dan een half jaar uit, maar nu is het ineens een internethit geworden: 'Hengelo-o-o' van cabaretier en acteur Jeffrey Spalburg.
Jeffrey noemt zichzelf de tropische Tukker. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam, maar hij groeide op in Hengelo. Jeffrey speelde Wesley in de regiocomedy De Groote Markt 30 van TV Oost en speelde het afgelopen seizoen het theaterprogramma THUUS. Uit dat programma komt ook het liedje 'Hengelo-o-o'.

Landelijk opgepikt

Eind 2012 bracht hij het nummer uit. Het werd opgepikt door onder meer Radio Oost, maar een grote hit werd het niet. Dat lijkt nu ineens toch te gebeuren. De reden is dat er eindelijk een videoclip van het nummer is gemaakt. De clip is op YouTube geplaatst en is opgepikt door bijvoorbeeld de Telegraaf, 3FM en Dumpert.
De website Geenstijl heeft het nummer tot de zomerhit van 2013 uitgeroepen.

De videoclip

Jasmine Sendar

Hengelo-o-o is een rapnummer met dialect en met een aanstekelijk refrein. In de clip spelen ook cabaretier Jörgen Raymann, actrice Jasmine Sendar en cabaretier Thijs Kemperink mee. Via social media wordt de clip massaal gedeeld. En de reacties zijn vrijwel allemaal positief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.