nieuws

Boswachter Ootmarsum: "Dode wolf kan inderdaad grap zijn"

De gevonden wolf
De gevonden wolf
"Het valt niet uit te sluiten dat de dode wolf, die bij Luttelgeest werd gevonden door een vrouw uit Vollenhove, er bij wijze van grap is neergelegd." Dat zegt boswachter Roel Korbee uit Ootmarsum van Staatsbosbeheer.
Hij bevestigt daarmee de reactie van Faunabeheer Flevoland tegenover de NOS gisteren, die denkt dat een aantal Oost-Europeanen in die omgeving een in Duitsland aangereden wolf er als geintje hebben neergelegd. Volgens Korbee is er geen bewijs dat de wolf daar is aangereden.

Schuw dier

De wolf is een schuw dier, dat bang is voor mensen. Daarom ligt het niet voor de hand dat een wolf opduikt in een redelijk dichtbevolkt gebied. De boswachter zegt dat de wolf hier in de provincie nog niet gesignaleerd is, maar dat er alleen foto's van de wolf zijn in het Duitse Meppen, net over de grens.
Verder wijst de Korbee erop dat de automobilist die het dier aanreed zich niet heeft gemeld, terwijl zo'n aanrijding veel schade veroorzaakt. Hij wil daarom eerst verder onderzoek afwachten, waaruit duidelijk moet worden waar de wolf exact vandaan komt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.