Nieuws

"Beursgang is aantasting fundament ForFarmers"

De beursgang van veevoerbedrijf ForFarmers is een aantasting van het fundament van de coöperatie. Dat zeggen de boeren die tegen de plannen zijn om naar de beurs te stappen met het bedrijf.
Forfarmers wil groeien van 6,5 miljoen ton veevoer per jaar, naar 10 miljoen. Voor die groei is geld nodig. Een beursgang moet dat geld opleveren.

Vrees voor winstbejag

Maar duizenden veehouders zijn er niet blij mee. Zij zijn op dit moment de baas van de coöperatie en de gemaakte winst vloeit nu nog terug naar de boeren. Ze zijn bang dat als het bedrijf straks naar de beurs gaat goed veevoer voor een lage prijs, plaats maakt voor winstbejag. De onderneming in handen van de aandeelhouders.

Leden beslissen

Uiteindelijk beslissen de ruim zesduizend leden van de coöperatie of de beursgang doorgaat. Nu is ongeveer de helft tegen. De tegenstanders bekijken hoe ze zoveel mogelijk medestanders kunnen verzamelen. Gisteravond kwamen daarom een aantal boeren uit Twente en de Achterhoek al bijeen. Die bijeenkomst heeft nog niet direct een actieplan opgeleverd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.