Betaald voetbal

PEC te sterk voor NEC

PEC Zwolle heeft vrijdag in een vriendschappelijke wedstrijd NEC verslagen. In Garderen werd het 1-0 voor de ploeg van Ron Jans.
De enige goal van de wedstrijd werd gescoord door Fred Benson, die aan het begin van de tweede helft een strafschop benutte. PEC Zwolle had het betere van het spel, maar slaagde er niet in veel gevaar te stichten voor de goal van NEC. Verdedigend gaf PEC Zwolle nauwelijks wat weg, waardoor het publiek in Garderen weinig uitgespeelde kansen zag.
Het duel met NEC was de eerste oefenwedstrijd van PEC Zwolle tegen een club van eredivisieniveau. De voorgaande vijf wedstrijden, tegen amateurs en clubs uit de Jupiler League, werden tot nu toe ook allemaal gewonnen.
Verdediger Joost Broerse: "Het is leuk dat de resultaten goed zijn, dat we weinig goals weggeven en zelf ook af en toe wat kansen creëren. Die doelstellingen halen we allemaal. Het geeft natuurlijk weinig garanties voor de eerste competitiewedstrijd, maar voor het gevoel is het wel lekker dat je op de goede weg bent."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.