Nieuws

Extra vaccinatie tegen mazelen

Extra vaccinatie tegen mazelen
Extra vaccinatie tegen mazelen
Komende week krijgen 6000 kinderen van 6 tot 14 maanden een uitnodiging voor een extra vaccinatie tegen mazelen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft dat besloten vanwege de mazelenepidemie in regio's met een lage vaccinatiegraad. Dat is vrijdag bekendgemaakt door het RIVM.
Normaal krijgen kinderen als ze 14 maanden zijn de BMR-vaccinatie aangeboden - tegen bof, mazelen en rodehond. De extra BMR-vaccinatie wordt nu dus eerder, vanaf de leeftijd van 6 maanden, aangeboden. Het gaat om kinderen in gemeenten waar minder dan 90 procent van de kinderen tegen mazelen is ingeënt. Zij krijgen een uitnodiging thuisgestuurd.
Het aantal meldingen van mensen die besmet zijn met de mazelen, is inmiddels gestegen tot boven de 320. Op een school in Vriezenveen zijn vijf gevallen bekend. De mazelenepidemie concentreert zich in de zogeheten biblebelt. Daar wonen veel mensen van reformatorische gezindte die vanwege hun geloof vaak afzien van vaccinatie. Bijna alle mensen die besmet zijn - vooral kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud - zijn niet gevaccineerd tegen de ziekte, meldde het RIVM al donderdag.
Ook kinderen die om welke reden dan ook niet zijn ingeënt, kunnen de vaccinatie alsnog halen. Kinderen tussen de 6 en 14 maanden die horen tot de reformatorische gezindte kunnen, waar ze ook wonen, ook de inenting krijgen, bij consultatiebureau of GGD.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.