Nieuws

Geen heffing op geld stichting Bibi uit Enschede

De Belastingdienst gaat geen belasting heffen over het geld dat is ingezameld door de stichting Trib4Bibi. De stichting haalde geld op voor de zieke Bibi Boers uit Enschede.
Bibi leed aan neuroblastoom en overleed eind april vorig jaar. Bij de stichting kwam vanuit de regio veel geld binnen om de behandeling voor Bibi in Amerika mogelijk te maken. Begin dit jaar maakte Eric Boers, de vader van Bibi,  bekend dat de stichting Trib4Bibi ophield te bestaan. Op dat moment zat er nog ruim vier ton in kas.
Boers hoopte het geld te kunnen verdelen over soortgelijke stichtingen. Maar niet alle stichtingen zijn aangemerkt als 'algemeen nut beogende instelling' en dan moet er ruim 30 procent aan schenkbelasting worden betaald. Na onderhandelingen heeft de Belastingdienst besloten de schenkbelasting kwijt te schelden. Voor Boers is het besluit een enorme opluchting. "Het zou zuur zijn geweest als dat geld naar de belastingen zou zijn gegaan", aldus Boers.
De stichting Jurrestrijd in Losser heeft 60.000 euro gekregen en de stichting Elifu4life in Amsterdam krijgt een donatie van 30.000 euro. De rest van het geld, ruim drie ton, wordt overgemaakt naar Villa Joep, een organisatie die zich richt op onderzoek naar neuroblastoom.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.