Betaald voetbal

Leroy Fer definitief van FC Twente naar Norwich City

Leroy Fer
Leroy Fer
FC Twente-middenvelder Leroy Fer vertrekt definitief naar Norwich City. De Oost-Engelse club meldt zaterdag dat Fer voor vier seizoenen is vastgelegd.
"Ik ben heel blij", reageert Fer op de website van zijn management, Sport Promotion. "Ik vind de Premier League een geweldige competitie. Ik wist al eerder dat ik graag naar Engeland zou willen. Nu is het er daadwerkelijk van gekomen. Ik ben ook blij dat Norwich City en FC Twente snel overeenstemming hebben bereikt, zodat ik al in vroeg stadium van de voorbereiding kan instromen. Hierdoor heb ik de tijd om mij aan te passen voor de start van de competitie."

Geweldige uitstraling

Fer heeft zich bij zijn keuze voor Norwich laten overtuigen door Ricky van Wolfswinkel. De Nederlandse spits werd eerder al aangetrokken door 'the Canaries'. Fer: "Het is niet alleen een ambitieuze club, maar er heerst ook een warme sfeer. Die indruk is bevestigd door Ricky van Wolfswinkel. Ik ben bij hem thuis in Norwich geweest. Norwich is een geweldige stad om in te wonen. Ricky is ook enthousiast over de club, de ambities en de leefomgeving. Hij bevestigde mijn eerste indrukken. Ik hoopte al langer op een entree in de Premier League en dat gaat er nu daadwerkelijk van komen. Ik zie er naar uit om voor de Canaries te gaan spelen. Norwich heeft met dat mooie gele shirt ook een geweldige uitstraling. Ik weet zeker dat ik mij daar ‘happy’ zal voelen."

Supporters bedankt

Fer maakte twee jaar geleden de overstap van Feyenoord naar FC Twente. Hij speelde 52 competitieduels in het shirt van de Tukkers en scoorde daarin dertien maal. Afgelopen winter stond hij al op het punt om naar Engeland te vertrekken, maar de transfer naar Everton ketste op het laatste moment af.  Via Twitter bedankt Fer de FC Twente-supporters voor hun steun.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.