Nieuws

Vakantieorganisaties nemen maatregelen tegen mazelen

Eerste Kamerlid Dupuis wil mogelijk inenten verplichten
Eerste Kamerlid Dupuis wil mogelijk inenten verplichten
Vakantieorganisaties voor mensen van gereformeerde gezindte nemen maatregelen om de verspreiding van mazelen tegen te gaan. Een aantal van deze organisaties heeft een brief gestuurd naar ouders waarin wordt afgeraden om kinderen op zomerkamp te sturen als ze een risico lopen. Dat meldt de NOS.
Reisorganisatie VakanZ stuurde zo'n brief, net als de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. In de brief aan duizenden deelnemers van de zomerkampen wordt geschreven dat jongeren die niet zijn ingeënt, of jongeren die geen mazelen hebben gehad maar wel in aanraking zijn geweest met een geval van mazelen, sterk wordt afgeraden deel te nemen aan een reis of kamp.

Niet inenten

De afgelopen weken is er een mazelenepidemie uitgebroken in Nederland, vooral in de biblebelt. Omdat veel reformatorische christenen op vakantie gaan met de Jeugdbond en VakanZ, hebben juist deze organisaties hun klanten ingelicht. Reformatorische christenen laten zich veelal niet inenten tegen mazelen, uit geloofsovertuiging.

Verplichten

Eerste Kamerlid en oud-hoogleraar medische ethiek Heleen Dupuis, zei vandaag tegen de NOS dat zij vindt dat er gekeken moet worden of ouders verplicht kunnen worden om hun kinderen in te laten enten tegen mazelen. "Het kan toch niet zo zijn dat iets dat met zo weinig inspanning voorkomen kan worden, gewoon plaatsvindt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.