nieuws

Pyromaan IJhorst bekent, tweede verdachte opgepakt

De eerste brand in IJhorst
De eerste brand in IJhorst
Een 23-jarige man uit Coevorden heeft bekend acht branden gesticht te hebben in IJhorst. Ook is er een tweede verdachte aangehouden, een 22-jarige man uit de gemeente Meppel. De reeks branden in vakantiehuisjes in IJhorst lijkt daarmee opgelost.
De reeks branden begon eind maart. Al snel volgden meer branden, waarbij er het vermoeden was dat er sprake was van brandstichting. Inwoners maakten zich zorgen en vreesden dat er een pyromaan actief was in het dorp. De gemeente Staphorst besloot daarom vrijdag een brief te sturen aan alle inwoners, met meer informatie over de branden. Ook werd een speciaal e-mailadres in het leven geroepen, waar mensen opmerkingen en tips kwijt konden.

Aanhouding eerste verdachte

De inzet van extra politie leidde in de nacht van vrijdag op zaterdag tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Coevorden. Hij werd gepakt toen hij 's nachts met grote snelheid onderweg was naar IJhorst. Zijn kleding was doorweekt en hij had verboden wapens bij zich. Omdat de man niet kon verklaren wat hij daar op dat uur deed, werd hij aangehouden. Tijdens zijn verhoor, bekende de man verantwoordelijk te zijn voor acht brandstichtingen in IJhorst.

Was niet alleen

Vandaag werd ook een 22-jarige inwoner van de gemeente Meppel opgepakt. Hij zou de man uit Coevorden hebben geholpen bij de brandstichten. Ook hij zit vast. Wat zijn exacte rol was bij de branden, is nog niet bekend.

Rust terugkeren

De gemeente Staphorst, politie en het Openbaar Ministerie laten weten blij te zijn met de aanhoudingen en de bekentenis van één van de verdachten. De branden veroorzaakten veel onrust en angst in IJhorst. De instanties hopen dat inwoners zich veiliger zullen voelen, nu de twee verdachten vastzitten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.