Sport

Wielrenster Marijn de Vries is boos: "Test mij op doping!"

Marijn de Vries in de Avondetappe
Marijn de Vries in de Avondetappe
Topwielrenster Marijn de Vries uit Zwolle is boos dat in het vrouwenwielrennen amper op doping wordt gecontroleerd. In het programma De Avondetappe van Mart Smeets zei ze: "Controleer me maar, graag zelfs!"
Marijn heeft als beroepswielrenner in vier jaar tijd maar één keer een urinetest moeten doen na een wedstrijd. Ze vindt dat een teken dat het vrouwenwielrennen niet serieus wordt genomen. En daar maakt ze zich boos over. Dat er amper wordt gecontroleerd is volgens haar vooral een geldkwestie.

Minder geld

Er gaat in het vrouwenwielrennen veel minder geld om dan in het mannenwielrennen. Dat is volgens Marijn een reden dat er minder vaak doping wordt gebruikt door wielrensters, maar er worden er volgens haar ook minder gepakt, omdat er minder wordt gecontroleerd. Zelf heeft ze nog nooit een dopinggeval van dichtbij meegemaakt. Wel heeft ze af en toe vermoedens gehad van dopinggebruik als een wielrenster ineens opvallend veel harder fietste.
In hetzelfde programma zei ze ook nog dat ze Marianne Vos van harte steunt in haar poging om weer een vrouwenronde van de Tour de France te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.