nieuws

Grote brand verwoest partycentrum 't Holscher in Saasveld

Partycentrum 't Hölscher aan de Drosteweg in Saasveld is door brand verwoest. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Toen de brand uitbrak was er niemand aanwezig.
De brand brak rond één uur 's nachts uit. Drie uur later was de brand onder controle. Het ging om een zeer grote uitslaande brand. Brandweerkorpsen uit de hele regio Twente zijn opgeroepen om te helpen blussen. Omdat er niet voldoende bluswater beschikbaar was, heeft de brandweer opgeschaald naar GRIP1. Het bluswater moet van twee en een halve kilometer verder komen.

Partycentrum verwoest

De brand veroorzaakte een enorme vuurzee en een grote rookpluim. Ondanks het tijdstip waren er veel mensen op straat om naar de brand te kijken. Veel van de toeschouwers kwamen net terug van het uitgaan bij discotheek Bruins in het centrum van Saasveld.
De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning, maar het partycentrum is helemaal in de as gelegd. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft het vuur zich razendsnel verspreid. De brandweer kon niets anders dan het partycentrum gecontroleerd laten uitbranden. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog een groot deel van de maandag.

Tweets brandweer

Levenswerk verwoest

Eigenaar Ben Lutke Veldhuis was thuis toen de brand uitbrak. Hij is enorm aangeslagen door de brand: "Hier heb ik 30 jaar aan gewerkt. Mijn levenswerk is verwoest." Hij heeft geen idee wat de oorzaak van de brand kan zijn. De eigenaar woonde er eerder zelf naast, maar inmiddels wordt dat huis verhuurd. Die woning is gespaard te blijven.
Partycentrum 't Hölscher was een groot horecacomplex, dat veel mensen in de regio wel kennen van feesten en partijen. Het bestond uit restaurant De Wereld, drie zalen, waarvan de grootste geschikt was voor maximaal vijfhonderd gasten en een cateringbedrijf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.