nieuws

Overijsselse werklozen aan het werk in Duitsland

Werk zoeken
Werk zoeken
Steeds meer Nederlanders die in de grensgemeenten wonen, gaan werken in Duitsland. De werkloosheid ligt in veel in Nederlandse grensgemeenten boven de tien procent. Dat meldt de Volkskrant.
De werkloosheid in Overijsselse, Drentse en Groningse grensgemeenten ligt veel hoger dan net over de grens. Veel Duitse bedrijven in de grensgemeenten krijgen hun vacatures juist niet vervuld in eigen land. De Nederlandse grensgemeenten en arbeidsbureaus stimuleren daarom het werken over de grens. De verwachting is dat het aantal Nederlanders dat in Duitsland gaat werken, alleen maar toe gaat nemen.
Voorlopig heeft Job Direkt nog maar één Overijsselaar aan het werk kunnen helpen, bij een kippenslachterij in Stadskanaal. Volgens vestigingsmanager Wever van het grensoverschrijdend uitzendbureau in Emmen is de afstand eigenlijk te groot. In het Duitse grensgebed met Overijssel is nog niet veel laaggeschoold werk te vinden. Er zijn weinig productiebedrijven, waardoor Overijsselse werklozen relatief ver moeten reizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.