Nieuws

IJhorst opgelucht na aanhoudingen, tuinslang weer opgeborgen

IJhorst reageert opgelucht op de aanhouding van twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de reeks brandstichtingen en pogingen tot brandstichting in het dorp. "De tuinslang kan weer weg bij de voordeur."
De onrust nam de laatste maanden toe na verschillende branden op bungalowpark De Witte Bergen in IJhorst en een aantal woningen in het dorp. "Ik durf eindelijk weer rustig te slapen", zegt een man uit IJhorst. De ongerustheid was bij hem zo groot dat de tuinslang al een week bij de deur lag. In de aanslag om te gebruiken als zijn eigen woning vlam zou vatten.

Acht branden

De politie houdt de twee mannen uit Coevorden en Meppel verantwoordelijk voor acht brandstichtingen of pogingen daartoe. Hoe groot het aandeel van beide mannen is geweest, wordt nog uitgezocht, meldt een politiewoordvoerder.
De man uit Coevorden wordt morgen voorgeleid. Hij werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden toen hij met grote snelheid richting IJhorst reed. Omdat de man niet kon verklaren waarom hij op dat moment daar reed en bovendien drijfnat was, werd hij aangehouden. In de auto werden ook nog verboden wapens gevonden. Tijdens het verhoor, bekende de man acht branden gesticht te hebben. Een dag later werd de tweede verdachte aangehouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.