Nieuws

Automobilisten juichen schrappen verkeerslichten Enschede toe

Minder vaak stoppen voor een rood stoplicht. Automobilisten in Enschede juichen de plannen om enkele verkeerslichten in de stad helemaal weg te halen toe.
Ze moeten eigenlijk vervangen worden, maar misschien is helemaal weghalen nog wel beter voor de doorstroom van het verkeer. Daar worden nu allerlei berekeningen voor gemaakt. Als de uitkomsten goed zijn gaan de verkeerslichten eind van het jaar, begin volgend jaar weg. Het gaat dan om de verkeerslichten bij de kruising Oldenzaalsestraat met de Van Lochemstraat en de kruising van de Oldenzaalsestraat met De Heurne.

Kostenbesparing

Een verkeerslicht is niet goedkoop. De prijzen verschillen van enkele duizenden euro´s tot wel vierhonderdduizend euro. Maar als de gemeente Enschede kiest om verkeerslichten te verwijderen moeten ze wel het hele kruispunt opnieuw inrichten en dat kan ook flink in de papieren lopen.

Waar kunnen ze nog meer weg?

Wij zijn benieuwd aan welke verkeerslichten u zich stoort. In welke plaats en op welke kruising kunnen we best zonder stoplichten? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.