Nieuws

"Deze verkeerslichten mogen ook weg in Overijssel!"

Verkeerslicht
Verkeerslicht
Er zijn in Overijssel veel meer overbodige verkeerslichten dan de paar die de gemeente Enschede nu heeft weggehaald. Dat blijkt uit de reacties op het nieuws van gisteren.
Enschede bekijkt of verkeerslichten op de kruising Oldenzaalsestraat met de Van Lochemstraat en de kruising van de Oldenzaalsestraat met De Heurne kunnen verdwijnen. Dat bespaart geld, maar is misschien ook veel beter voor de doorstroming. Maar dat is nog niet genoeg, blijkt uit reacties op de website en via social media.

Reacties op de website:

Zo zegt Eusie59 dat de verkeerslichten bij het Meubelplein/Singel en op de hoek van de Haaksbergestraat en de BW ter Kuilestraat wel weg kunnen. Over dat laatste verkeerslicht: "Wat een rampenstoplicht! Vertraagt enkel en heeft geen meerwaarde. Verkeer uit zijstraten kijkt wel uit."
Tsa zegt: "De stoplichten op de kruising Oldenzaalsestraat/Hoge Bothofstraat/De Heurne hebben een keer een hele week niet gewerkt. De doorstroming was toen veel beter. Weg met die dingen! Je staat daar vaak lang voor niets te wachten, en de indeling van het kruispunt is onlogisch."
Herman zegt: "Meerdere stoplichten aan de Deurningerstraat kunnen van mij wel weg. Bij de Miro en verderop aan de Gronausestraat met de Esmarkelaan en de Heidevlinder en bij de W Barendszstraat ook."
Volgens Dennis mogen sommige stoplichten in de stad 's nachts wel gewoon uit om door te kunnen rijden. "De stoplichten bij de splitsing van de weg van Enschede naar Oldenzaal en Losser. Helemaal weg kan daar niet, maar op knipperen 's nachts zou al heel wat helpen. Vanuit Losser sta je daar soms een minuut voor Jan L*l, het stoplicht blijft rood terwijl er in de verste verte niemand te bekennen is..."
En Antje zegt dat de verkeerslichten bij Saxion weg mogen: "De studenten steken daar gewoon over en er mogen wel stoplichten in Glanerbrug bij de kruising van de Kerkstraat Gronausestraat Tolstraat komen!!! Buschauffeurs steken toeterend de kruising daar over!!!!!!!"

Reacties via Facebook:

Op Facebook zegt Kim Rachelle Kruithof dat de fietsverkeerslichten wel mogen verdwijnen: "Ze drukken vaak op de knop en gaan dan àlsnog door rood en wij als automobilist staan dan te wachten voor niks.. Hèèl irritant!"
Jeroen Roescher zegt op Facebook "Kruising Deldenerstraat Geerdinksweg Hengelo".

Ook via Twitter werd nog een aantal suggesties gedaan:

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.