Nieuws

UT sleept Europese miljoenensubsidie in de wacht

CTIT
CTIT
De UT krijgt 5,7 miljoen euro onderzoekssubsidie van de Europese Unie. 14 projecten van UT-onderzoekers zijn gehonoreerd bij de laatste subsidieronde. En het is niet de eerste keer dat de UT goed scoort bij het Europese subsidieprogramma KP7.
KP7 is het grootste subsidieprogramma van de Europese Unie op het gebied van onderzoek. Het project moet de internationale samenwerking tussen bedrijven en wetenschappelijke instellingen stimuleren. Onderzoekers kunnen daarvoor subsidies aanvragen voor projecten waarbij ze samenwerken met Europese partners.
Van de 14 gehonoreerde projecten zijn 12 van het CTIT (Centre for Telematics and Information Technology) en 2 van onderzoeksinstituut MIRA. Volgens zakelijk directeur Bante van het CTIT is het bijzonder dat zoveel projecten gehonoreerd worden. "De concurrentie is zeer groot. Een slagingspercentage van 27 procent (er waren 45 voorstellen ingediend) is een enorme prestatie."

Structureel succes

"Belangrijker is dat we niet eenmalig goed weten te scoren" zegt Bante, "maar dat we het structureel zo goed doen. Vorig jaar deed het CTIT het ook al erg goed. De vakgroepen die goed scoren zijn blijkbaar in staat dat succes te herhalen. Het is dus zeker geen toevalstreffer!" Het succes is volgens de directeur toe te schrijven aan het goede internationale netwerk van de CTIT-vakgroepen, dat zich nu uitbetaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.