Nieuws

Museum de Fundatie Zwolle trekt vijf keer zoveel bezoekers

Museum de Fundatie in Zwolle heeft sinds de heropening, anderhalve maand geleden, 46.263 bezoekers getrokken. Dat is bijna vijf keer zoveel als in dezelfde periode in 2011, laat een blij verraste directeur Ralph Keuning weten.
Op 1 juni ging het museum weer open voor het publiek. De Fundatie was op dat moment bijna anderhalf jaar gesloten geweest vanwege een grote verbouwing.
Op het dak van het gebouw is een nieuwe expositieruimte gebouwd, ook wel het Oog genoemd. De nieuwbouw geeft het museum duizend vierkante meter extra ruimte, verdeeld over twee verdiepingen. Vanuit het Oog hebben bezoekers een mooi uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

"Loopt storm"

"Sinds de heropening loopt het storm," zegt directeur Ralph Keuning. Op de eerste dag bezochten al direct ruim 8000 mensen het vernieuwde museum. Inmiddels hebben dus ruim 46.000 mensen de nieuwe Fundatie al gezien, Keuning hoopt dit weekend de 50.000ste bezoeker te verwelkomen.
Bezoekers komen volgens de directeur uit heel Nederland naar Zwolle. Ze combineren vaak een kijkje in het vernieuwde museum met een bezoekje aan de stad Zwolle. De NS adverteert met een speciale aanbieding waarbij een museumbezoekje wordt gecombineerd met een lunch bij de nieuwe boekwinkel van Waanders in de Broerenkerk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.