Nieuws

DJ Bakermat uit Markelo heeft wereldwijd succes

DJ Lodewijk Fluttert uit Markelo maakt wereldwijd furore als 'Bakermat'. Zijn nummer 'Vandaag', een relaxed housenummer met geluidsfragmenten van een legendarische speech van dominee Martin Luther King ("I have a dream"), is op YouTube al meer dan vier miljoen keer bekeken.
Fluttert is nauwelijks nog thuis in Markelo en draait acht keer per week in clubs, discotheken en feestterreinen in heel Europa. De Markeloër heeft inmiddels ook een grote schare fans in India, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. In totaal heeft hij nu zes eigen nummers op z’n naam staan.

Studie stopgezet

Platenlabels staan volgens hem in de rij om hem in te lijven. Eind augustus wordt een grote publiciteitscampagne ingezet. Lodewijk Fluttert is een zoon van de bekende Twentse operazangeres Sandra Fluttert en zakenman Berthil Fluttert.
Door z’n overvolle agenda heeft hij z’n studie psychologie aan de universiteit in Utrecht voorlopig stopgezet. Door z’n grote hoeveelheid optredens komt hij maar niet toe aan het opnemen van een studio-album. Fluttert geeft eind juli een grote show op het strand van Bloemendaal. Onder de titel: Bloesfestival Bakermat, geeft hij een lang optreden bij de bekende strandtent Bloomingdale. Het feest is op zondag 28 juli 2013 van vijf uur 's middags tot middernacht. Binnenkort draait hij in Nederland ook tijdens het evenement Mysteryland.

Clip 'Vandaag' op YouTube

Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.