Nieuws

Reformatorische predikanten boos op Rutte

Bij veel reformatorische predikanten is de oproep van minister president Rutte om kinderen alsnog in te enten tegen mazelen in het verkeerde keelgat geschoten.
Mark Rutte riep de voorgangers op om ervoor te zorgen dat kinderen in hun kerk alsnog in worden geënt. Rutte deed zijn oproep eind vorig week al tijdens een interview met de NOS. Volgens predikanten van de Hersteld Hervormde Kerk in onze provincie raakt de oproep van Rutte kant noch wal.

"Abortus dat is pas lijden"

Het steekt de predikanten vooral dat Rutte het heeft over "zwaar lijden" bij de kinderen. "Het hebben van de mazelen is vervelend maar wanneer ik aan abortus bij kinderen tot 24 weken denk dan is dat juist wat ik onder zwaar lijden bij kinderen versta." aldus predikant Kater uit Rouveen.
Predikant Teunissen uit Vriezenveen zegt over de uitspraken "Rutte zegt te spreken vanuit zijn Christelijke geloofsovertuiging maar neemt niet eens de moeite om met argumenten uit de Bijbel te komen." De predikanten uit de Hersteld Hervormde Kerk zeggen "ontstemd" te zijn over de "bemoeienis van Rutte met een persoonlijke keuze."

Overijssel licht getroffen door mazelen epidemie

Het lijkt vooralsnog mee te vallen met de mazelen in Overijssel. Alleen een kind uit Wierden dat op een basisschool in Vriezenveen. In heel Nederland zijn een paar honderd gevallen bekend. De GGD denkt dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt.
De mazelen zorgen vooral voor problemen in streken waar veel streng gelovigen wonen. Zij willen hun kinderen vanuit hun geloofsovertuiging niet in laten enten tegen de mazelen. Als de kinderen ziek worden is dat de wil van God.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.