nieuws

Pyromaan IJhorst mogelijk ook schutter IJhorst

Eén van de branden in IJhorst
Eén van de branden in IJhorst
De man uit Coevorden die acht brandstichtingen in IJhorst heeft bekend, is mogelijk ook betrokken geweest bij twee schietpartijen in IJhorst. Dat meldt Dagblad van het Noorden vanochtend.
In 2011 reed een stel over een weg in een bos in IJhorst, maar ze moesten stoppen omdat er palen op de weg lagen. Toen de man uitstapte, werd hij beschoten door een man met een bivakmuts. Bij een brand in IJhorst afgelopen maand werd een vrouw beschoten.

Politie onderzoekt beschietingen

De politie onderzoekt of de man iets met de schietpartijen te maken heeft. Verder wil de politie niets zeggen over de beschietingen en de mogelijk rol van de Coevordenaar. De politie onderzoekt verder ook of de man betrokken is geweest bij de grote boerderijbranden in Drenthe afgelopen jaren.
De Coevordenaar werd vrijdagnacht opgepakt toen hij 's nachts met grote snelheid onderweg was naar IJhorst. Zijn kleding was doorweekt en hij had verboden wapens bij zich. Omdat de man niet kon verklaren wat hij daar op dat uur deed, werd hij aangehouden. Tijdens zijn verhoor, bekende de man verantwoordelijk te zijn voor acht brandstichtingen in IJhorst.
De politie heeft ook een 22-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij zou de man uit Coevorden hebben geholpen bij de brandstichtingen. Wat zijn exacte rol was bij de branden, is nog niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.