Nieuws

De volledige afscheidsbrief van André de Vries

De afscheidsbrief van André de Vries
De afscheidsbrief van André de Vries
André de Vries, die onterecht werd veroordeeld voor het veroorzaken van de vuurwerkramp in 2000 in Enschede, verwijt politie en justitie dat hij darmkanker kreeg. Hij overleed vorige week op 46-jarige leeftijd. Hieronder de volledige afscheidsbrief die hij voor zijn dood schreef.
Verbitterd tot de dood er op volgt
Wanneer jullie deze brief krijgen ben ik er niet meer.
Wanneer ik terugblik op mijn leven kan ik nog steeds niet aanvaarden dat ondanks alle bemoeienis van veel mensen op verschillende niveaus de onderste steen nooit boven is gekomen m.b.t. de vuurwerkramp en mijns inziens mensen op hoog niveau gedekt worden door de Nederlandse overheid.
Ondanks een persoonlijk schrijven van de hoogste officier van justitie waarin hij zijn persoonlijk medeleven uit, ben ik nooit gerehabiliteerd. Dit heeft bij mij, maar ook bij mijn familie veel diepe wonden geslagen. Het heeft een goede verstandhouding met mijn vader en broer blijvend geschaad.
Ik wijd/voel dat mijn ongeneselijke ziekte dan ook grotendeels te wijten is aan wat mij is overkomen en aangedaan, met name door de overheid en justitie.
Immers, ondanks alle beloften en toezeggingen van een rechter ofwel een rechterlijke uitspraak, hebben ik en mr. Knoops nooit de toegezegde dossiers onder ogen gehad, ik snap hier helemaal niets van.
De onmacht die ik door dit soort opeenstapeling van loze beloftes ook door pers, parasieten, en andere media, waaronder sensatie journalisten hebben ervoor gezorgd dat mijn geloof in gerechtigheid en democratie er niet meer is.
En ik wil hiermee niet de suggestie opperen dat ik voor de ramp roomser was/ben geweest dan de paus, maar wat mij vanaf daar de Enschedese zaak is aangedaan staat mijns inziens in geen enkele verhouding tot de werkelijkheid. Daardoor ben verdrietig, teleurgesteld, en jammer genoeg verbitterd letterlijk aan mijn einde gekomen.
Ik hoop dat diegenen die hun macht lijken te hebben misbruikt om zoveel onrecht in de beerput te stoppen laten verdwijnen ooit bestraft worden, er kleeft veel bloed en verdriet aan hun handen.
Aan de mensen die altijd in mijn onschuld hebben gelooft, dank je/jullie wel hiervoor
Aan mijn dierbaren, ajow en tot later
Getekend,
Andre de Vries
 
Bekijk ook het dossier 'Vuurwerkramp 2000'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.